Monday, August 15, 2005

Legenden Jokke blir hyllet.

I annledning at Joackim Nielsen, bedre kjent som Jokke ville ha hatt bursdag den 8 september, kommer et hyllest album i form av en dobbel CD den 12 september, deretter kommer det en bok 20 september.

Platen inneholder en rekke kjente navn i tillegg til mere ukjente. Et av kriteriene til å få lov å bidra har da vært at artist/band skal på ett eller annet vis ha blitt innspirert av Jokke og/eller spilt i lag med legenden. En foreløpig innholdsfortegnelse finner du her. I fjor kom "Prisen for popen", en dobbel cd som oppsumerte Jokkes musikalske karriere, nå kommer en hyllest til en av de mest geniale og innflytelsesrike låtskriverne og utøverne i norsk pop og rockhistorie.

Boken med tittel; "GUTTA - på veien med Jokke & Valentinerne" blir utgitt av N.W. Damm & Søn AS. Boken er en hyllest til Jokke i form av bilder, tatt av alltid tilstedeværende trommis May-Irene Aasen i perioden 1982-88. Boken kommer også med utvalgte tekster av Mode Steinkjer, Guttorm Nordø og Anders Giæver. Boken vil koste 299,- inkl porto og kan forhåndsbestilles hos forlaget ved Vidar Strøm Fallrø. Intervju med Aasen med utvalgte bilder ble publisert i Magasinet Dagbladet 24 sept 05.

Får man ikke nok med boken kan man jo stikke innom Trondhjems Kunstforening i tidsrommet 27 oktober 2005 og 27 november 2005. May-Irene Aasen skal stille ut sitt Jokke & Valentinerne-prosjekt.

Hvis ikke det er nok kan man jo bestille Valentourettes sin live DVD fra Rockefeller 16 mai 2004. Her spiller gamle medmusikere av Jokke + en stor fan på vokal igjennom Jokke klassikere så det står etter.

Andre linker av interesse; #1 #2 #3

Av Tore Stemland

No comments: